Jdi na obsah Jdi na menu
 


KYNUTÉ BUCHTY

30. 5. 2013

KYNUTÉ BUCHTY

(15 ks)

ingredience:

  • 30 dkg polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • 1 sušené droždí
  • 8 dkg curku
  • 6 dkg másla
  • 1/8 l studeného mléka
  • hera na pomazávání

náplně:

 

  • povidla
  • mák
  • tvarohová náplň

postup:

Kynuté buchty zásadně zadělávám v peci na chleba, ušetří to práci i čas. Proto jsem si náš starý rodinný recept přizpůsobila:

Do pece na chleba vlijeme mléko, rozpuštěné máslo, vejce. Poté vsypeme mouku tak, aby pokryla celou plochu nádoby. Uprostřed uděláme důlek, kam nasypeme drožďí. Cukr dáme do jednoho rohu. Na peci si nastavíme program "KYNUTÍ" a necháme pec pracovat.

Osobně zadělávám buchty z dvojnásobné dávky, než je nahoře uvedena. Tzn. všechno 2x včetně droždí.

Teď máme čas na přípravu náplní. Pokud použijeme povidla, je to snadné, pokud mák, stačí namlít a osladit. Pokud chceme dělat tvarohovou náplň, tady je...

tvarohová náplň:

  • 1 měkký tvaroh (ne vaničkový)
  • 1 žloutek
  • cukr krystal dle chuti
  • hrst rozinek máčených v rumu

postup:

Vše dohromady utřeme v misce.

...

Těsto nám vykynulo. Vyklopíme jej na pomoučněný vál a ještě v rukách prohněteme a na vále vytlučeme. Rozřežeme jej na mříž. Rozehřejeme si dostatečné množství hery, vymažeme s ní pekáč. Buchy srovnáme jednu vedle druhé, každou buchtu ze všech stran pomažeme, aby šly pak dobře oddělit. Můžeme pomazávat i během pečení. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář