KOKOSKY
KOKOSKY
ingredience:
- 5 bílků
- 30 dkg cukru
- 25 dkg strouhaného kokosu
postup:
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do něho zamícháme cukr a ve vařící vodě na plotně šleháme, až trochu zhoustne. Poté se z plotny odstraní a šlehá se až do zchladnutí. Přimícháme strouhaný kokos. Plechy vyložíme pečícím papírem. Kokosky tvoříme pomocí dvou lžiček přímo na plech. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C. Po zchladnutí dáváme asi po 8 ks do papírových sáčků, které neprodyšne uzavřeme do igelitových. Jinak cukroví ztvrdne.
Kokosky dělám z bílků co mi zbývá z cukroví. Ostatní suroviny vždy množstevně přizpůsobím počtu bílků.
Náhledy fotografií ze složky VÁNOČNÍ CUKROVÍ