VANILKOVÉ ROHLÍČKY
30. 5. 2013
VANILKOVÉ ROHLÍČKY
ingredience:
- 24 dkg hladké mouky
- 20 dkg másla
- 7 dkg cukru
- 1 žloutek
- 11 dkg rozsekaných mandlí se slupkami
na obalení:
- vanilkový cukr
- moučkový cukr
postup:
Veškeré ingredience na vále spojíme v těsto, které necháme v chladu chvíli odležet. Poté vždy čás rozválíme do hada, z něhož vykrajujeme menší kousky a tvarujeme rohlíčky. Na pečícím papíře pečeme v předehřáté troubě na 180°C do růžova. Hotové rohlíčky shrneme z plechu a obalujeme ve směsi cukrů. Na horké pečivo cukr lépe chytá, ale zase je křehčí.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář