FALEŠNÝ ŠTRŮDL
FALEŠNÝ ŠTRŮDL
(6 porcí)
ingredience:
- 1 bal plátového listového těsta
- 3 jablka
- rozinky
- vanilkový cukr
- skořicový cukr
- kokos / mleté oříšky
- vejce na potření
postup:
Plát těsta si i s papírem položíme na plech. Rádýlkem na dýlku rozpůlíme a na šířku 2x. Vznikne nám tak 6 stejných dílů těsta. Jablka si nastrouháme na hrubo, nebo na plátky, Na každý čtverec dáme doprostřed díl jablek, rozinky, oba cukry a kokos nebo oříšky. Přehneme oba okraje a konce, které také přimáčkneme, aby nám náplň netekla ven. Každý štrůdlík potřeme rozkvedlaným vejcem a dáme péct do předehřáté trouby na 220°C.
Doporučuji záviny hlídat, postupujete-li dle uvedené doby pečení na obale těsta, vyndáte škvarek.
Hotové vychladlé štrůdlíky je možné posypat moučkovým cukrem. Báječně posouží i jako svačinka na cesty.
varianta 2:
Těsto nerozkrajujeme, naplníme jej ve středu a opět z obou stran přiklopíme. Upevníme patičky, pomažeme, pečeme. Studený rozkrájíme jako klasický štrůdl.